"Vreau sa cresc mare"

Chiar vrei? Vrei sa cresti mare? Aceste cuvinte le adresez copiilor de 6-14 ani care vor sa creasca mari.
De ce vrei , suflet fraged sa cresti mare ?Sa imbatranesti repede , sa te usuci si sa mori ca toti ceilalti? Crezi ca atunci cand esti mare /mai mare toata viata e roz? Este chiar invers; viata ta pura si inocenta e acum , acum trebuie sa traiesti clipa cel mai mult, la varsta aceasta pe care o ai. Acesti 6 sau 14 ani pe care ii ai sunt ceea ce tu nu vei mai trai si ce vei uita pentru prima data. Vei avea doar anumite amintiri care cu timpul se raresc si se duc de tot. Viata e roz cand esti mic si nu ai multe griji ,iar pe parcurs ce cresti totul devine din ce in ce mai gri daca nu stii sa traiesti momentele cum trebuie sa fie traite .
Sunt doua posibilitati in care vrei sa cresti , copile si acum am sa ti demonstrez ca in momentul asta esti cel mai fericit.
1. Vrei sa fii adolescent , sa depasesti ora impusa de parinti si sa te distrezi cum vezi in filme. Vrei sa simti ce ai vazut pe un ecran sau ce ai auzit de la prietenii aia mai mari de la care ai invatat si cuvinte vulgare. Varsta adolescentei e ca un deal pe care il urci si-l cobori zilnic. Esti fericit timp de un minut ( mai mult sau mai putin) si apoi esti nervos/chiar trist. Vei intelege mai multe cand vei ajunge la acei 15-19 ani pe care toata lumea ii asteapta. Am sa ti spun cateva defecte , nu multe pentru ca nu vreau sa te sperii.
     ☘Te certi cu parintii mai des ,uneori se pot ajunge la conflicte violente ,dar asta depinde de atitudinea ta fata de ei.
     ☘Ai o groaza de lucruri de facut si ma refer strict la scoala , pentru ca testele si tezele sunt saptamanale si scoala e din ce in ce mai grea ( dar se poate invata usor daca astepti sa cresti)
     ☘Sunt sanse mici sa mai ai timp de tine. Stii jocul ala monopoly sau caietul ala in care faceai schite sau pictatul pe panza pe care le practicai cand erai mic si le adorai? Dispar cu timpul si sunt inlocuite de alte activitati care nu sunt la fel de "faine".
       ☘ Se vad anumite schimbari si la fete si la baieti, cresti ,te dezvolti si uneori nu toata lumea o face fara sa simta putina durere( depinde). In plus iti apar tot felul de lucruri pe fata/corp ( cosuri) pe care nu prea le vei agreea. ( depinde din nou la fiecare persoana)
Sa nu crezi ca sunt numai dezavataje , adolescenta e plina de mistere si de lucruri noi , e ca o aventura continua.
2. Vrei sa fii adult si sa stai la casa ta. In cazul asta sincer cred ca stii si tu ca nu e bine ce vrei. Iti vezi mereu parintii obositi venind de la munca sau ca se plang ca trebuie sa plateasca facturi etc. Nu e necesar sa ti dau alte argumente , trebuie doar sa fii atent , sa deschizi ochii si sa vezi ca ei sunt stresati mai ales daca mai au si un copil.
  Hei ,copile !! Da ,cu tine vorbesc . De ce crezi ca prima e copilaria dupa adolescenta , apoi maturitatea , batranetea si moarte? Sunt puse in ordinea in care esti cel mai fericit in viata, asa ca te rog fii fericit acum, nu o lasa pe maine! Nu mai spune " vreau sa fiu mare " / " vreau sa cresc" pentru ca nu vrei. Crezi ca nu esti fericit si vrei altceva , sau chiar esti plictisit. Nu stiu cat vei intelege din ce am spus dar atat iti recomand : TRAIESTE CLIPA CA SI CUM AR FI ULTIMA. Si daca nu stii ce inseamna , vorbeste cu parintii tai si intreaba-i !!
mersi ca ai citit
Kisses

Comentarii